• Forside
  • OM BLOGGEN
  • STYLESTORIES
  • KONTAKT

Sundhedsjagten

en blog om sund og slank livsstil

SUNDE ASIATISKE KYLLINGEDELLER MED FANTASTISK SMAG

8. december 2015

 photo asiatiske kyllingedeller 2.jpg

 photo asiatiske kyllingedeller 1.jpg

Det er nok lige at slå stort nok brød op at kalde dem verdens bedste, hehe, men jeg tør godt love, at de er virkelige lækre! Jeg har før lavet asiatisk inspirerede kødboller/frikadeller, men plejer at bruge svinekød. Nu satte jeg mig for at lave dem med kyllingefars, som jeg var blevet nysgerrig på efter den inspirerende middag jeg fortalte om sidst, hvor vi netop fik kyllingedeller til forret, men også fordi det er et sundere alternativ til svine- og oksekød.

Jeg var lidt nervøs for om de blev både seje og tørre, for det synes jeg før, jeg har oplevet med hakket kylling, især når de er lavet i ovnen. Men det var ingenlunde tilfældet, tværtimod var de yderst saftige og smagfulde! Her finder i opskriften på dem, vi fik til middagen. Jeg har dog lavet min egen version, da jeg elsker krydderurter, og så snød jeg lidt med marinaden, hvor jeg blot brugte teriyaki-sauce fra Sticks’n Sushi, som jeg elsker (lignende kan købes i større supermarkeder og asiatiske købmænd, hvis du heller ikke gider lave den selv) 🙂

Som altid er mine opskrifter lidt på slump, men jeg brugte nogenlunde dette, som gav 14 stk.

Ingredienser:
450 g. hakket kylling
2 friske forårsløg
Revet skal fra en halv lime
En smule soja
En håndfuld frisk koriander
Et par striber Sriracha-sauce (stærk chikisauce som fås i de fleste supermarkeder, se mere HER)
Salt og peber (rigeligt)
1 stor spsk sesamfrø

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)
  • Kom farsen i en stor skål. Hak forårsløg og koriander fint og kom det ned til farsen
  • Riv limeskallen ned i også og tilsæt resten af ingredienserne
  • Rør det godt sammen og lad farsen hvile lidt
  • Form frikadellerne med en teske og sæt dem på en plade med dobbelt bagepapir
  • Bag dem 10 min i ovnen, hvorefter de tages ud og vendes, samt overhældes med lidt teriyaki-sauce
  • Bag dem 10 min yderligere. Vend evt. en gang mere
  • Hæld lidt teriyaki over dem igen inden servering

Servér med en dejlig salat til – velbekomme! 🙂

2 Comments CATEGORIES: Ikke kategoriseret TAGGED: aftensmad, asiatisk, kylling, opskrift

Comments

  1. Henrik says

    11. april 2016 at 19:49

    Vil også godt lige slå et slag for de butikker der kendes som Bazar – findes bl.a. i Roskilde og Slagelse. Jeg var for lidt over en uge siden inde i sådan en butik, og de har forbavsende mange gode krydderier, og olier. Rigtig spændende, og noget billigere end mange supermarkeder. Så (y) til etniske butikker, der kan skabe lidt konkurrence, og give ny inspiration til den almindelige madlavning. 🙂

    Svar

Trackbacks

  1. SMÅ GLIMT #12 siger:
    10. december 2015 kl. 17:53

    […] Forleden fik jeg bikset de lækreste asiatisk inspirerede kyllingefrikadeller sammen. Se lige hvor flot det så ud i skålen. Find opskriften på min anden blog Sundhedsjagten.dk. […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Sundhedsjagten!
Her finder du sunde tips og nemme opskrifter, status på evig elevatorvægt, træning, og alt der hører til den sunde livsstil, som jeg arbejder hårdt på at holde, men som jeg har så svært ved.
XOXO Mette :-)

FØLG BLOGGEN

SØGER DU NOGET?

NYE INDLÆG

  • STATUS #4 – STILSTAND
  • STATUS #3 – OVER HALVVEJS
  • STATUS #2 – TESTER MIN STYRKE
  • STATUS #1 PÅ SLANKEPROJEKT – STOLT!
  • VENINDE TABTE 13 KG PÅ 2 MÅNEDER – NY STRATEGI!

KATEGORIER

  • Alt og intet
  • Bøger
  • Hund
  • Ikke kategoriseret
  • Kost
  • Madnyt
  • Madtips og opskrifter
  • Status
  • Sundhed
  • Sundhedstemperaturen
  • Test og anmeldelser
  • Træning
  • Træningstøj
  • Vægttab

· THEME BY ECLAIR DESIGNS ·