Både luftig og skummende, lyder det ikke lækkert? Det var det i hvert fald, utrolig lækkert, da jeg forkælede mig selv i eftermiddags med skønne pandekager og hjemmelavet jordbærsauce. Og det bedste er, at kalorieindholdet er lavt, men det smager som en syndig dessert!
Jeg har igen været i kogebogen Appetit på livet (som jeg talte om i dette indlæg) for at finde inspiration. Jeg blev fanget af bananpandekagerne, fordi de til forskel for dem, jeg før har lavet, er med piskede æggehvider. Lad os kalde dem en luksusudgave, for det kræver selvfølgelig lidt ekstra tid at piske æggehviderne, men det giver dem altså også bare en virkelig lækker konsistens – luftige og smelter på tungen. Så har man lidt ekstra tid i køkkenet, så kan jeg varmt anbefale at gøre det.
Jeg reviderede en del i opskriften, da jeg ikke lige havde det hele i huset, og jeg har god erfaring med det, jeg gjorde i stedet. Jeg byttede bl.a. mælken ud med A-38, melet ud med boghvedemel og nøjedes med lidt mindre sukker. Se min opskrift længere nede. Jeg besluttede også at lave en frugtsauce til i stedet for, for at tilføje en syrlig kontrast til de søde pandekager.
Jeg nyder virkelig at lave mad med de nye gryder og pander fra Scanpans CTX-serie. Der er gods i dem, og de er smukke at se på. En fornøjelse med godt grej! 🙂
Bananpandekager
Opskrift til ca. 7 små pandekager
1 stor, moden banan
2 æg
2 spsk boghvedemel (eller anden form for mel)
2 spsk A-38
1 knsp salt
1 tsk sukker
1 knsp vaniljepulver (eller vaniljestang)
1 knsp bagepulver
Del æggene i hvider og blommer. Hviderne piskes stive i en skål for sig, og de andre ingredienser piskes sammen med stavblender. Vend forsigtigt de piskede hvider i dejen. Steg pandekagerne i smør eller neutral olie.
Jordbær/citronsauce
1 lille pose optøede jordbær
Lidt vand
1 spsk sukker
Skal og saft fra en halv citron
Bring jordbærene i kog med en sjat vand i bunden af gryden sammen med sukkeret. Lad det simre ca. 5-10 min. Tilsæt citronsaft og skal og lad det varme igennem. Smag til om saucen behøver mere sukker, men den må gerne være lidt syrlig. Pisk saucen med en stavblender og lad den køle lidt. Saucen får en lækker skummende og let konsistens og kan serveres både kold og varm.
Anret pandekagerne med rigeligt sauce, evt. med lidt revet citronskal over – velbekomme! 🙂
Beklager den lidt uskønne anretning af pandekagerne, men jeg kunne ikke lige knække koden for, hvordan sådan en sauce kunne ligge pænt på tallerkenen, hehe. Men lad jer ikke skræmme!
GRYDEN ER SPONSORERET AF SCANPAN
Skriv et svar