Siden jeg købte min suppemaskine har jeg villet prøve at lave en klassisk kartoffel-porresuppe, for det er da bare noget af det bedste. Her til aften fik jeg taget mig sammen til det, og den blev virkelig god! Suppen kan selvfølgelig sagtens laves i en gryde også.
Til 2 store portioner eller 4 små:
- 500 gr kartofler
- 1 lille løg
- 2 porrer
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl kaffefløde 9% (byt evt ud med minimælk for mere fedtfattig version)
- Ca 3-4 dl vand
- 1 terning hønseboullion
- 1 stor tsk Herbamere urtebouillon eller en halv terning grøntsagsboullion
- Masser af friskkværnet peber
- Smag til med salt
- Stegt bacon i tern (jeg brugte en fra Tulip uden fedt)
- 1 drys tørret ramsløg på toppen fx fra Santa Maria
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Skær løg og porrer i mindre stykker. Brug ikke toppen af porrerne. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med vand, olivenolie, boullion og peber, og lad det småsimre i ca 20 min. Imens steges bacontern sprøde på en pande. Kom fløden i suppen og lad det varme igennem et par minutter. Blend suppen til den er helt fin og cremet. Smag til med salt hvis det er nødvendigt. Anret suppen i skåle med bacon på toppen og et drys tørret ramsløg.
Velbekomme! ?
P.S. Sidste chance i dag for at være med i min giveaway med en kæmpe kasse vegetariske lækkerier fra Urtekram. Deltag HER!
Mm, der kom den! Glæder mig til at prøve den.