Når jeg får lyst til pizza, så laver jeg min egen kaloriereducerede version i stedet for at hente en kaloriebombe hos pizzamanden. Jeg laver enten denne “hvide” pizza eller en klassisk version med tomatsauce og forskelligt fyld. Fælles for dem er, at de er lavet på en fuldkornstortilla i stedet for almindelig pizzabund. Det er selvfølgelig ikke helt det samme som en fuldfed pizza, men disse smager også rigtig godt, og det er lækkert med den tynde, sprøde bund. Og så er de hurtige at lave, for de skal have meget kort tid i ovnen, og man skal ikke slås med en dej.
Sådan gør du:
- Pensl en fuldkornstortilla med et tyndt lag hvidløgsolie. Gnid den evt. først med et hvidløgsfed, hvis du ønsker smagen skal være mere gennemtrængende.
- Spred et tyndt lag revet ost ud, jeg bruger en fedtreduceret version.
- Snit et par kartofler meget tyndt, jeg bruger et mandolinjern, det giver klart det bedste resultat. Det er vigtigt, at skiverne bliver meget tynde, da bunden kun kan tåle kort tid i ovnen.
- Drys med salt og rosmarin, evt en blanding af frisk og tørret eller blot en af delene.
- Giv pizzaen 5-8 minutter i ovnen på 200 grader. Hold øje med den, for bunden får hurtigt for meget.
Velbekomme! 🙂
Uhm det ser godt ud og jeg er selv tilhænger af at bruger fladbrød til disse pizzaer 🙂
Har dog aldrig prøvet med kartofler som din, så det blive det næste mad projekt 🙂
tak for inspirationen og en god dag ønskes.
Hov, din kommentar var havnet i spam :-/
Dejligt at kunne inspirere, håber du får lavet en god pizza 🙂