Jeg har jo ikke noget videnskabeligt bevis for, at det præcis er det, der har virket. Men jeg har haft en bemærkelsesværdig effekt, som jeg tilskriver mælkesyrebakterier. Tilbage i januar hvor jeg tog mig sammen til at komme i gang med at tabe de irriterende 8 kg, der havde sneget sig på igen, så googlede jeg også løs for at finde måder at få min krop i balance på igen. Min krop fortalte mig nemlig, at den ikke var helt tilfreds bl.a. ved at give mig kløe under fødderne (!), tilbagevendende svamp og bumser i ansigtet. Jeg har desuden altid været meget modtagelig overfor sygdom, så var jeg sammen med nogen, der var forkølede, så var den sikker nogle dage efter hos mig, og altid i meget ret grad. hvilket er ret trættende i længden.
Jeg googlede mig frem til, at immunforsvaret i høj grad styrkes af en velfungerende fordøjelse. Har sådan set aldrig døjet med min fordøjelse, men det kunne jo være, at det var nogle af de andre ting, der kom til udtryk på den baggrund. Mælkesyrebakterier lever i vores indre og er the good guys, men de kan blive svækket af forskellige årsager og skabe ubalance. Jeg faldt over flere steder på nettet, hvor mælkesyrebakterier blev anbefalet for nogle af de ubalancer jeg havde, og for et stærkere immunforsvar. Så jeg gik i gang med at spise dem hver dag, en dobbelt dosis de første par måneder og derefter bare en enkelt pille om dagen (antallet svinger lidt alt efter mærket).
Resultat: Jeg har overhovedet ikke været syg i år! Selv endda selvom der har været “influenza-epidemi” på jobbet, og veninder har været forkølede, så har jeg helt atypisk ikke fanget noget. Så skønt! Jeg er også mere eller mindre sluppet af med de andre ting, hvilket selvfølgelig også skyldes andre ting bl.a. mindre slik og junkfood. Jeg er glad 🙂
Den sidste måned har jeg spist disse fra Duolac (modtaget til test), men jeg har også prøvet andre mærker. Gå efter god kvalitet, det tror jeg kan betale sig.
Har I erfaring med at spise mælkesyrebakterier? Er meget interesseret I at høre om det 🙂
Find dem fx HER
Jeg spiser altid mælkesyrebakterier efter en kur med antibiotika. Og dem har der været mange af, da de som det eneste, slår mine symptomer efter Borrelia ned. Nu er jeg begyndt, at lave probiotisk lemonade. Det er ret enkelt. Dræn yoghurt naturel i et kaffefilter. Mål vallen af og tilsæt samme mængde økologisk rørsukker og citrussaft, samt 3-6 dele vand, efter ønsket smag (det kan fortyndes mere inden man drikker det). 2 dage ved stuetemperatur og derefter på køl. Så er der perlende frisk lemonade. Hver dag på køl øger bruset og gør den mindre sød, da mælkesyrebakterierne forbruger sukkeret.
Kh.
Anne-Marie
Lyder spændende! 🙂
Jeg har oplevet at have madforgiftning et par gange efterhånden, og jeg tyer hver gang til mælkesyretabletter. Madforgiftning sætter som bekendt fordøjelsen helt ud af spil og er ikke en særlig glamourøs oplevelse… Ehem… Første gang jeg benyttede dem var efter indtagelse af en lidt for rå hakkedreng, der resulterede i en uge på langs. Min kære mor erhvervede mig nogle tabletter fra apoteket, og de gjorde virkelig en stor forskel! Før supplementet kunne jeg kun holde hvidt brød i mig, men en dags tid efter indtagelse begynde jeg stille og roligt at kunne indtage frugt, skyr osv..
Jeg er sikker på, at dit immunforsvar på den ene eller anden måde er blevet gavnet af, at du har indtaget ekstra mælkesyre 🙂 Og ja, husk endelig mit råd, hvis du skulle være så uheldig, at ende i samme situation som jeg!
Tak for råd, det vil jeg skrive mig bag øret 🙂