For nogle uger siden var jeg til et fantastisk arrangement. Vi var en flok mad- og sundhedsbloggere samlet på Kokkeriet, som er en Michelin-restaurant i København. Anledningen var, at Danpo ønsker at skabe mere fokus på kyllingefars, som er en sund og nem men desværre lidt overset råvare i supermarkedet. Vi køber utrolig meget svine- og oksefars, men kyllingen får ofte lov at blive liggende i køledisken. Jeg må indrømme, at jeg sjældent selv køber kyllingefars, for frikadellerne kommer nemt til at blive tørre og mangle smag. Men jeg tror, man skal lade den traditionelle frikadelle være traditionel, og så i stedet for bruge kyllingefarsen til alt muligt andet. For det kan nemlig en hel masse, det fik jeg for alvor bevist den aften.
Vi blev delt i fire hold, som hver skulle lave en ret, hvor kylling indgik. Vi skulle selv finde på, hvad vi ville lave, og så var chefkokken og en anden kok omkring os hele tiden med inspiration og tricks. Vi skulle lave det hele klar og derefter sætte os til bords, og så anrettede kokkene det for os på bedste Michelin-vis og serverede det for os. Jeg kom på dessertholdet, og det var nok der den største udfordring lå med hensyn til at inkorporere kylling! Men vi besluttede os for en pana cotta med smag af saltet karamel, hertil pærer pocheret i citron og vanilje, frysetørrede solbær OG finthakket, sprødstegt kyllingeskind. Sidstnævnte ville jeg helst have undværet, men det kunne sagtens spises, og det gav desserten et helt specielt touch. Desserten i sig selv blev vildt lækker efter min mening, og jeg skal klart lave den igen engang.
Menuen bestod i sin helhed af:
Forret
Asiatisk marineret kyllingekødbolle med fenikkelsalat i citronmarinade (marinaden var med citronskal, soja og kyllingefond, salt og peber)
Mellemret
Tærte med tærtebund af kyllingefars og persille, fyld af rødbede, gedeost og skovsyre
Hovedret
Farseret kyllingebryst med lever og hjerte serveret med blomkål i tre variationer og syltede rødløg
Dessert
Saltet karamel panna cotta med citron og vaniljepocheret pære, sprødstegt kyllingeskind og frysetørrede solbær.
Jeg tror vi alle (også Danpo) blev vildt inspirerede til at bruge kyllingefars mere i madlavningen, og det var virkelig nogle imponerende ting, der kom ud af det.
Bruger I kyllingefars? Modtager gerne tips til lækre retter, hvor det kan indgå!
Skriv et svar